Når du går en tur på Østerbro, så kig efter fortiden. En gang imellem kan den ses, en gang imellem skal man vide hvad man skal kigge efter. Her er noget at starte med ...
Rundt omkring i bydelen findes der spor efter hedengangne forretninger. Her i Tåsingegade.
En af de største ildebrande efter 2. verdenskrig var i lysfabrikken "Pia Lys" den 27. oktober 1982. På grund af den store varme blev naboejendommene antændt, således at der opstod flere brandsteder.Ved branden kom syv brandfolk lettere til skade. I 1986 tilstod en pyroman at det var ham der havde antændt branden. Ved samme lejlighed tilstod han også branden, den 1. september 1973, på Hotel Hafnia i Vester Voldgade, hvor 35 personer omkom.
Da man i april 2015 ville lægge ny asfalt på Jagtvejen kom der spor efter indkørslen til Københavns Kommunes Kørsels Afdelings (KKKA) parkering til syne ved Øbrohus.
Den fredede telefonkiosk på Poul Henningsens Plads ved hjørnet Jagtvejen-Østerbrogade. Ejendommen Lille Vibenhus ligger bagved.
En plakat for et udsalg dukkede på, da man i juni 2015 gik i gang med at istandsætte facade på hjørnet af Østerbrogade og Odensegade ved Trianglen.
På hjørnet Randersgade og Vordingborggade kan man se, at sidstnævnte engang hed Øresundsgade.
I dag er Østerfælled Torv et boligområde med forretninger. Men det var engang en militærkaserne, der først hed Østerbro Kaserne og senere Øster Fælledkaserne og var bl.a. hjemsted for gardehusarerne.
Dette indgangsparti står i Kristianiagade ved G. A. Hagemanns Kollegium
Unionkul kraner fra dengang havnen var en industrihavn
Batteriproducenten Hellesen havde fabrik ved Vibenhus Runddel.
Ved Nordhavn Station er der en tegning af Ib Spang Olsen, der viser hvordan Frihavnen så ud engang.
Baggård på Nygårdsvej. Gennem tiderne har (bag)gårdene huset latriner - toiletter - for beboerne i ejendommene.